Gyártás

A Balaton Bútor nemcsak kiváló minőségű saját termékeket kínál, de gyártásra is befogad modelleket: ügyfelei számára, akik nem egyszer maguk is bútorgyártó cégek, kiemelkedő gyártástervezési és technológiai hátteret biztosít.
A cég tevékenysége a gyártás teljes folyamatát felöleli a tervezéstől a megvalósításig, egyedi megrendelés esetén a teljes helyszíni beszerelésig.

A korszerű géppark és a gondos kézi munkaerő együttműködésével, egy helyszínen történik a forgácsolás, a kárpitozás, az összeszerelés és a felületkezelés is.
A tervezők számára szinte végtelen lehetőséget jelent, hogy a gyár képes tömörfa megmunkálására, furnérozott bútorok gyártására, laminált lapokból, illetve dekoritozott elemekből készülő bútorok elkészítésére, valamint rétegelt idompréselt alkatrészek és késztermékek előállítására egyaránt.

Változó keresztmetszetű esztergálás ívelt tömörfa megmunkálására

A változó keresztmetszetű esztergálási technológiát az teszi különlegessé, hogy kombinálja a változó keresztmetszetet és a hajlítást. Kevés helyen alkalmazzák Európában és egyedül a Balaton Bútor használja Magyarországon. Ez a technológia kiváló sorozattermékek gyártására is.

6- és 5-tengelyű CNC famegmunkálás

A 6- és 5-tengelyű CNC szerszámgép kivételes méretbeli és ismétlési pontossága miatt tökéletesen alkalmas sorozatgyártásra, akár különleges, összetett formák esetében is.

Automatizált lakk- és festék-szinterezés

A Balaton Bútor azon kevés bútorgyártók egyike, amely rendelkezik bármilyen fatípusra alkalmazható automatizált lakk és festék szinterező berendezéssel, amellyel teljesen egységes felületű bútorok állíthatók elő kiváló minőségben. Jól alkalmazható sorozattermékek gyártására.

3D-s magas frekvenciájú furnérpréselés és -hajlítás

A 3D-s magas frekvenciájú furnérpréselő és -hajlító technológia fő előnyei az egyidejű háromdimenziós, minden oldalról történő préselés és a többoldalú hajlítás, valamint az, hogy – a magas frekvenciának köszönhetően – gyors és emiatt energiatakarékos technológia.